Program konferencije

Program Dana cikloturizma 2023.

Trodnevna konferencija sastoji se od niza predavanja i prezentacija, ali i radionica, studijskog izleta, zabave i bezbrojnih prilika za druženje i networking. Središnji konferencijski program, čiju ćemo detaljnu satnicu objaviti uskoro, sastoji se od pet tematskih blokova:

Infrastruktura je temelj (ciklo)turističkog razvoja, ali ulaganja u infrastrukturu trebaju biti „smart“ – prilagođena potrebama tržišta i na temelju stvarnih resursa. Dani cikloturizma donose zanimljiva predavanja o važnosti I načinima planiranja infrastrukturnih investicija I mogućnostima sufinanciranja.

Prepoznavanje trendova ključno je za fleksibilnost i konkurentnost na velikom cikloturističkom tržištu. Cikloturizam se stalno kreće i veoma je važno na vrijeme vidjeti njegove nove smjerove kako bi se destinacije mogle prilagoditi i tržištu ponuditi najzanimljiviji mogući proizvod.

Tržište je veliko i uvijek u potrazi za novim uzbuđenjima pa je jedna od tajni uspješnosti i održivosti destinacija, način na koji se cikloturiste informira, motivira za njih brine. Kako to čine različite destinacije i dionici, kako tehnologija pomaže i postoji li tajni sastojak privlačnost, saznat ćemo u ovom tematskom bloku.

Povezivanje je temelj stvaranja dugoročnih, turistički održivih i zanimljivih proizvoda. Uklanjanje administrativnih granica ulaskom Hrvatske u Schengen simbolički je znak da ni administrativne granice hrvatskih destinacija ne bi trebale biti prepreka razvoju zajedničkih vrijednosti i proizvoda.

Održivi turizam počiva na povezanosti destinacije s lokalnom zajendicom, ljudima koji na nekom prostoru žive, čuvaju ga i daju mu autentičnost. Uspješna destinacija je ona koja je saživjela s sa zajednicom u kojoj se nalazi.Sadržaj harmonike

Napomena: program, satnica i popis predavača podložni su promjenama 

Insert Image Here

Predavači

Dani cikloturizma se svake godine trude podići ljestvicu zanimljivosti i relevantnosti tema. Iako je završni program još u pripremi i bit će uskoro objavljen, već sada se možemo pohvaliti zanimljivim imenima predavača koji će iz raznih perspektiva govoriti o iskustvima, izazovima, rješenjima, primjerima dobre prakse i novostima iz područja cikloturizma i outdoor sportova. Kao i svake godine bit će poučno, zanimljivo i zabavno te će svi sudionici prikupiti brojna vrijedna znanja,sklopiti nova poznanstva i uspostaviti važne poslovne kontakte. Donosimo ažurirani popis predavača. Širina institucija, ustanova, poduzeća i organizacija iz kojih dolaze garancija su relevantnosti programa i tema koje ćemo obraditi i iskustava koje ćemo razmijeniti.
Scroll to top