FAQ

Često postavljena pitanja i odgovori

Dani cikloturizma su prva i za sada jedina hrvatska specijalizirana stručna konferencija namijenjena povezivanju svih dionika u razvoju cikloturizma – brzo rastuće grane turističke industrije. Pokrenuo ju je brand Trail – Full Cycling Experience, a osnovna ideja je jednom godišnje, svaki puta u drugoj hrvatskoj destinaciji, okupiti sve subjekte vezane uz cikloturizam: ministarstva, Hrvatsku turističku zajednicu, agencije, lokalne samouprave, klubove, proizvođače opreme i sl.

Konferencija se svake godine održava u drugoj destinaciji, a izmjenjuju se “morska” i “kontinentalna” odredišta. U 2022. red je da Dani cikloturizma ponovno zauzmu kontinent, a s posebnim veseljem možemo reći da nam je domaćin Karlovačka županija.

Konferencija je otvorena svim zainteresiranima za razvoj cikloturizma, ali i onim subjektima koji žele saznati više o tom održivom obliku turizma s visokom dodanom vrijednosti.

Rastoke, jedinstvena atrakcija nastala spojem prirodnih ljepota i ljudske ruke simboliziraju održivost i život u skladu s prirodom. Kako je održivi razvoj jedna od temeljnih tema ovogodišnje konferencije, ova kontinentalna, zelena, plava i održiva destinacija bila je logičan izbor za okupljanje dionika razvoja cikloturizma. Karlovačka županija je pritom jedna od najzanimljivijih destinacija u području aktivnog i outdoor turizma, a predivno prirodno okruženje Rastoka bit će poticajno za živahnu razmjenu ideja, iskustava i aktivno druženje u zelenilu. 

Postoje dvije vrste kotizacija. Trodnevna uključuje pristup svim programima, radionicama, druženjima, biciklističkim vožnjama i sastancima sva tri konferencijska dana. Kotizacija uključuje i obroke (ručak i večeru) počevši od večere prvog dana.Jednodnevna kotizacija pokriva kompletni program i obroke (ručak i večeru) drugog, središnjeg konferencijskog dana.

Cijene kotizacija objavit ćemo uskoro!

Smještaj nije uključen u cijenu kotizacije, ali je organizator u suradnji s partnerima, za sudionike Dana cikloturizma, osigurao posebne cijene noćenja u Hotelu Mirjana u Rastokama. Detalje paketa objavit ćemo uskoro.

Dani cikloturizma pokušavaju potaknuti istraživanje mogućnosti kojima bicikl od sredstva prijevoza ili rekreacije, možemo pretvoriti u jedno od rješenja za suočavanje s brojnim društvenim i gospodarskim izazovima, od poboljšanja zdravlja, izgradnje zajednica, ali i postizanje ekonomskog razvoja i stabilnosti.

S obzirom na iskustva i izazove proteklih godina, poticanje zdravog života te klimatski i ekološki održivog razvoja u nadolazećem će razdoblju biti još istaknutije i važnije, a cikloturizam upravo u tim područjima zauzima istaknuto mjesto. Prepoznale su to i nacionalne i europske institucije koje su u planiranju mogućnosti sufinanciranja raznih infrastrukturnih i programskih projekata u području cikloturizma, ali i mobilnosti, kao jednu od glavnih tema postavile upravo društvenu, turističku, klimatsku i ekološku održivost, sažetu u ovogodišnjem sloganu konferencije: „Time to go green“.

Dani cikloturizma 2022. u Rastokama će stoga, pod sloganom „Time to go green“ predstaviti dosadašnja iskustva održivih destinacija i proizvoda, analizirati dodanu vrijednost i važnost održivosti, istražiti mogućnosti i potpore koje se otvaraju u bliskoj budućnosti te pokušati potaknuti dionike na dodatno podizanje svijesti o društveno i ekonomski transformativnim potencijalima biciklizma odnosno cikloturizma

Niste pronašli odgovor na Vaše pitanje? Kontaktirajte nas putem kontakt forme u nastavku.

    Scroll to top