FAQ

Često postavljena pitanja i odgovori

Dani cikloturizma su prva i za sada jedina hrvatska specijalizirana stručna konferencija namijenjena povezivanju svih dionika u razvoju cikloturizma – brzo rastuće grane turističke industrije. Pokrenuo ju je brand Trail – Full Cycling Experience, a osnovna ideja je jednom godišnje, svaki puta u drugoj hrvatskoj destinaciji, okupiti sve subjekte vezane uz cikloturizam: ministarstva, Hrvatsku turističku zajednicu, agencije, lokalne samouprave, klubove, proizvođače opreme i sl.

Konferencija se svake godine održava u drugoj destinaciji, a izmjenjuju se “morska” i “kontinentalna” odredišta. U 2024. red je da Dani cikloturizma ponovno zauzmu kontinent, a s posebnim veseljem možemo reći da nam je domaćin grad Velika Gorica.

Konferencija je otvorena svim zainteresiranima za razvoj cikloturizma, ali i onim subjektima koji žele saznati više o tom održivom obliku turizma s visokom dodanom vrijednosti.

Velika Gorica povezuje urbano okruženje i izravni dodir s očuvanim, zelenim prirodnim prostorima Turopolja. Kako je tema ovogodišnje konferencije “Urban mobility, green adventures”, takva lokacija upravo je savršena jer predstavlja opipljiv primjer preklapanja biciklizima kao temelja održive urbane mobilnosti i grada kao izletničke destinacije.

Postoje dvije vrste kotizacija. Trodnevna uključuje pristup svim programima, radionicama, druženjima, biciklističkim vožnjama i sastancima sva tri konferencijska dana. Kotizacija uključuje i obroke (ručak i večeru) počevši od večere prvog dana.Jednodnevna kotizacija pokriva kompletni program i obroke (ručak i večeru) drugog, središnjeg konferencijskog dana.

Cijene kotizacija objavit ćemo uskoro!

Hotel Garden Hill**** pripremio je posebnu ponudu smještaja za sudionike Dana cikloturizma 2024. Hotel Garden Hill, povoljno je smješten i raspolaže s 39 soba i 6 apartmana, prostranim wellnessom, dvoranama za sastanke, manje seminare i konferencije te vrhunskim a lá carte restoranom baziranom na hrvatskoj nacionalnoj kuhinji.

Sudionici konferencije Dani cikloturizma mogu, uz uporabu koda dani_cikloturizma_2024 rezervirati noćenje (s uključenim doručkom) uz popust od 30%.

Smještaj po konferencijskoj cijeni možete rezervirati isključivo putem emaila na kontakt:
hotel@hotel-garden-hill.hr

Održivi razvoj i zelena tranzicija procesi su koji će neminovno dovesti do značajnih promjena u načinu na koji živimo, idemo na posao i provodimo slobodno vrijeme. Biciklizam se u velikom dijelu Europe snažno promovira kao ekološki i društveno održiva te zdrava alternativa korištenju automobila koja urbane prostore može potpuno promijeniti. Popularizacija biciklizma kao prijevoznog sredstva neminovno će povećati interes za cikloturizmom kao vrstom razonode i odmora, a promjene u infrastrukturi koje se događaju potkanut će njihov daljnji rast. Urbano i prirodno, unutar konteksta cikloturizma nisu isključivi pojmovi. Ovogodišnji Dani cikloturizma bavit će se upravo tim brisanjem granica između nužnosti transformacije naših gradov iz “automobilskih” u “biciklističke” i mogućnostima kako novu zelenu stvarnost možemo povezati s razvojem cikloturisitčke ponude.

Uz to, Dani cikloturizma proširili su svoje područje interesa i na ostale outdoor izletničke aktivnosti i sadržaje, ne samo više isključivo cikloturizam. U tom smislu, Dani cikloturizma i ovogodišnja tema bavit će se i urbanim izletničkim turizmom.

Niste pronašli odgovor na Vaše pitanje? Kontaktirajte nas putem kontakt forme u nastavku.

    Scroll to top