FAQ

Često postavljena pitanja i odgovori

Dani cikloturizma su prva i za sada jedina hrvatska specijalizirana stručna konferencija namijenjena povezivanju svih dionika u razvoju cikloturizma – brzo rastuće grane turističke industrije. Pokrenuo ju je brand Trail – Full Cycling Experience, a osnovna ideja je jednom godišnje, svaki puta u drugoj hrvatskoj destinaciji, okupiti sve subjekte vezane uz cikloturizam: ministarstva, Hrvatsku turističku zajednicu, agencije, lokalne samouprave, klubove, proizvođače opreme i sl.

Konferencija se svake godine održava u drugoj destinaciji, a izmjenjuju se “morska” i “kontinentalna” odredišta. U 2022. red je da Dani cikloturizma ponovno zauzmu kontinent, a s posebnim veseljem možemo reći da nam je domaćin Karlovačka županija.

Konferencija je otvorena svim zainteresiranima za razvoj cikloturizma, ali i onim subjektima koji žele saznati više o tom održivom obliku turizma s visokom dodanom vrijednosti.

Dalmatinska zagora ima sjajne predispozicije da se razvije u sadržajno bogatu i veoma uspješnu cikloturističku destinaciju. Blizina najvećih obalnih turističkih središta, dobra prometna povezanost s glavnim tržištima, očuvana priroda, dinamični i raznoliki krajolik te bogatstvo baštinskih atrakcija, ali i enoogastro ponude čine vrijedne resurse.

Sinj i cijela njegova regija ubrzano rade na razvoju cikloturističke ponude i infrastrukture pa je i logično da je upravo taj povijesni hrvatski grad domaćin 4. izdanja jedine cikloturističke konferencije u Hrvatskoj.

Postoje dvije vrste kotizacija. Trodnevna uključuje pristup svim programima, radionicama, druženjima, biciklističkim vožnjama i sastancima sva tri konferencijska dana. Kotizacija uključuje i obroke (ručak i večeru) počevši od večere prvog dana.Jednodnevna kotizacija pokriva kompletni program i obroke (ručak i večeru) drugog, središnjeg konferencijskog dana.

Cijene kotizacija objavit ćemo uskoro!

Smještaj nije uključen u cijenu kotizacije, ali je organizator u suradnji s partnerima, za sudionike Dana cikloturizma, osigurao posebne cijene noćenja u Hotelu Mirjana u Rastokama. Detalje paketa objavit ćemo uskoro.

Ulaskom Hrvatske u schengenski prostor granice prema najvažnijim emitivnim (ciklo)turističim tržištima poptuno su nestale. Na simbolički način, taj čin označava i novu stranicu turističkog razvoja Hrvatske u kojem sportsko-pustolovni oblici turizma, među kojima cikloturizam zauzima možda i najproulzivnije mjesto.

Izostanak administrativnih i formalnih ograničenja koje je donio Schengen, imat će duboke i dalekosežne efekte na tranformaciju načina razmišljanja hrvatskih destinacija koje će taj europski prostor potpuno slobodnog kretanja napokon moći promatrati kao jedinstveno, veliko i za Hrvatsku jako zainteresirano tržište. Tržište koje treba dobro upoznati, shvatiti njegove potrebe i želje te iskrojiti ponudu koja će ogromne cikloturističke potencijale naše zemlje moći valorizirati.  

Turističke projekcije govore da će Hrvatska u 2023. dostići i potencijalno nadmašiti rezultate iz referentne 2019. godine. Otvorenost europskog tržišta koje donosi Schengen zaista pruža iznimnu priliku da u vrlo kratkom roku Hrvatska postane važan subjekt i na cikloturističkom nebu.

 

Niste pronašli odgovor na Vaše pitanje? Kontaktirajte nas putem kontakt forme u nastavku.

    Scroll to top