1. veljače 2020.

Domaćin Dana cikloturizma 2020 je Ludbreg

Nakon izuzetno uspješnih Dana cikloturizma 2019., održanih u Dolini Neretve, odabir za lokaciju ovogodišnje konferencije pao je na hrvatski kontinent – predivni grad Ludbreg u Varaždinskoj županiji.

Jedina i najveća hrvatska konferencija posvećena razvoju cikloturizma ove će se godine, od 20. do 22. svibnja održati u Ludbregu. Nakon izuzetno uspješnog prvog izdanja u Dolini Neretve odnosmno Metkoviću 2019. godine, organizator konferencije – Trail – Full Cycling Experience, odlučio je u 2020. sve dionike vezane i zainteresirane za razvoj cikloturizma okupiti u predivnom Ludbregu u Varaždinskoj županiji. Ludbreg je prepoznao potencijal cikloturizma kao jednog od strateških usmjerenja svojeg turističkog razvoja te je ozbiljno krenuo u izgradnju ponude i usluga usmjerenih na šire regionalno tržište.

Sjajna prometna povezanost, odlični organizacijski uvjeti, iznimna podrška Grada i očuvani, ali i biciklistički zanimljivi prostor presudili su u odabiru lokacije. Simbolizirani sloganom “Leave the road, take the trails” Dani cikloturizma 2020 će, između ostalog, dio pažnje posvetiti novim kretanjima na tržištu, posebice u gravel segmentu cikloturizma, a bogati program bit će sastavljen od zanimljivh prezentacija, radionica, cikloturističkih tura i druženja.

Scroll to top