25. siječnja 2022.

Tema Dana cikloturizma 2022 – TIME TO GO GREEN

S obzirom na iskustva i izazove koje je donijelo nekoliko proteklih godina te na važnost održivosti u planiranju i realizaciji bilo kojeg oblika ljudske djelatnosti, bilo da se radi o gospodarskom ili društvenom razvoju, slogan odnosno tema konferencije izuzetno je aktualna.

Ona ujedno naznačuje i put kojim su nacionalne i europske institucije krenule i promišljanju otvaranja mogućnosti za sufinanciranje i realizaciju raznih infrastrukturnih i programskih projekata u području ne samo cikloturizma već i mobilnosti. Poticanje zdravog života te klimatski i ekološki održivog razvoja u nadolazećem će razdoblju biti još istaknutije, a cikloturizam ovdje zauzima istaknuto mjesto te je potrebno biti spreman.

Dani cikloturizma će stoga, pod sloganom „Time to go green“ istražiti dosadašnja iskustva održivih destinacija i proizvoda, prodiskutirati njihovu dodanu vrijednost i važnost, istražiti mogućnosti i potpore koje se otvaraju u bliskoj budućnosti te pokušati potaknuti dionike na dodatno podizanje svijesti o društveno i ekonomski transformativnim potencijalima biciklizma općenito odnosno cikloturizma.

Scroll to top